Flag

Bezinkový sirup Extra

asi 4 litrů
Jednoduché
20
Sirup s výraznou chutí květů bezu si můžete jednoduše připravit i Vy s Gelfixem Extra 2:1 Dr. Oetker. Příprava zastudena a bez sterilizace!
Přísady
Příprava
Náš tip
Šťávu ředíme pitnou vodou, podáváme s ledem anebo dobře vychlazenou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
40 ksbez černý (květy)
3,5 balíčkyKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
3 lvoda převařená
3 kgcukr krupicový nebo krystalový
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Bezové květy opláchneme vodou a vložíme nejlépe do třílitrové zavařovací sklenice anebo do vyššího hrnce.

2

Kyselinu citrónovou a Gelfix Extra 2:1 rozmícháme v převařené vlažné vodě a nalijeme na květy. Sklenici nebo hrnec přikryjeme a květy v nálevu necháme 48 hodin macerovat.

3

Šťávu přecedíme přes sítko, přidáme cukr, který důkladně rozmícháme a necháme rozpustit.

4

Šťávu plníme do čistých lahví, dobře uzavřeme.

Náš tip

  • Šťávu ředíme pitnou vodou, podáváme s ledem anebo dobře vychlazenou.