Flag

Borůvkový dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
50
Letní dort vypadá opravdu božsky, tenká vrstva Dort-želé s borůvkami vyzývá k nakousnutí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksbílek
3 ksžloutek
60 gcukr
100 mlolej
100 mlmléko polotučné
200 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na potření
3 PLdžem borůvkový
Na náplň
200 gsmetanový sýr krémový
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Na ovocnou vrstvu
2 balíčkyDort-želé čiré Dr. Oetker
350 mldžus jablečný
50 gcukr
300 gborůvky čerstvé
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé čiré Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky šlehačem dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem šlehačem do pěny. Přidáme olej, mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme zchladnout. Poté odstraníme z formy a jednou podélně rozřízneme.

3

Spodní část korpusu potřeme džemem a vrchní částí zakryjeme.

4

Na náplň vymícháme krémový sýr s vanilkovým cukrem dohladka. Kolem dortu upevníme očištěný okraj formy. Náplň naneseme na povrch dortu.

5

Na ovocnou vrstvu uvaříme dort-želé s džusem a cukrem podle návodu na obale. Vmícháme borůvky a krátce povaříme. Odstavíme a necháme krátce zchladnout. Ještě teplou směs opatrně nalijeme na náplň a uhladíme. Dort uložíme nejméně na 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne do chladničky.