COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Citrónový cheesecake s pusinkami

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Voňavý citronový cheesecake s vanilkou a nadýchanou ozdobou.

12 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Citrónový cheesecake s pusinkami

Na citrónový krém:

citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
1 zarovnaná KL levandule sušená (nemusí být)
200 g cukr
špetka sůl
150 ml citrónová šťáva
2 ks vejce
60 g máslo změklé

Na korpus:

200 g máslové sušenky
150 g máslo rozpuštěné

Na náplň:

450 g smetanový sýr
300 g zakysaná smetana
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
4 ks vejce

Na ozdobení:

120 g cukr
30 ml voda
2 ks bílek

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
flambovací pistole

preparation

příprava

1

Na přípravu krému vložíme do kastrůlku citrónovou kůru, levanduli, cukr a sůl. Přilijeme citrónovou šťávu a přivedeme do varu a krátce povaříme. V míse vyšleháme vejce elektrickým ručním šlehačem dopěny a postupně přilíváme svařenou směs. Přidáme máslo a vyšleháme dohladka. Krém přecedíme a po zchladnutí uložíme do chladničky asi na 3 hodiny a nejlépe však do druhého dne.

2

Na přípravu těsta sušenky rozdrtíme pomocí válečku a v míse je smícháme s máslem. Těsto naneseme na dno a strany vymazané formy a přitiskneme. Uložíme asi na 20 minut do chladničky.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme sýr se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem, pudingovým práškem, pastou, vejci a krémem z chladničky a důkladně vymícháme dohladka. Náplň nalijeme do formy na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Plynová trouba: 160 °C

Doba pečení: 50 minut

4

Cheesecake necháme důkladně vychladnout.

5

Na ozdobu v kastrůlku svaříme cukr s vodou na sirup. V míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Sirup přilíváme za stálého šlehání do sněhu. Sněhem naplníme cukrářský sáček a na povrch cheesecaku vytvoříme pusinky. Pomocí flambovací pistole pusinky ožehneme, aby získali nahnědlou barvu.

Nutriční hodnoty na recept Citrónový cheesecake s pusinkami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2173 kJ
519 kcal
1193 kJ
285 kcal
Tuky 27.03 g 14.85 g
Sacharidy 50.75 g 27.89 g
Bílkoviny 10.05 g 5.52 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek