Flag

Citrónový cheesecake s pusinkami

12 porcí
Středně obtížné
160
Voňavý citronový cheesecake s vanilkou a nadýchanou ozdobou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na citrónový krém
citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
1 zarovnaná KLlevandule sušená (nemusí být)
200 gcukr
špetkasůl
150 mlcitrónová šťáva
2 ksvejce slepičí
60 gmáslo změklé
Na korpus
200 gmáslové sušenky
150 gmáslo rozpuštěné
Na náplň
450 gsmetanový sýr
300 gzakysaná smetana
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
4 ksvejce slepičí
Na ozdobení
120 gcukr
30 mlvoda
2 ksbílek
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
flambovací pistole
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu krému vložíme do kastrůlku citrónovou kůru, levanduli, cukr a sůl. Přilijeme citrónovou šťávu a přivedeme do varu a krátce povaříme. V míse vyšleháme vejce elektrickým ručním šlehačem dopěny a postupně přilíváme svařenou směs. Přidáme máslo a vyšleháme dohladka. Krém přecedíme a po zchladnutí uložíme do chladničky asi na 3 hodiny a nejlépe však do druhého dne.

2

Na přípravu těsta sušenky rozdrtíme pomocí válečku a v míse je smícháme s máslem. Těsto naneseme na dno a strany vymazané formy a přitiskneme. Uložíme asi na 20 minut do chladničky.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme sýr se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem, pudingovým práškem, pastou, vejci a krémem z chladničky a důkladně vymícháme dohladka. Náplň nalijeme do formy na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 50 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

4

Cheesecake necháme důkladně vychladnout.

5

Na ozdobu v kastrůlku svaříme cukr s vodou na sirup. V míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Sirup přilíváme za stálého šlehání do sněhu. Sněhem naplníme cukrářský sáček a na povrch cheesecaku vytvoříme pusinky. Pomocí flambovací pistole pusinky ožehneme, aby získali nahnědlou barvu.