COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Domácí kváskové houstičky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Křupavé voňavé houstičky s Žitným kváskem Dr. Oetker.

12 kusů

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Domácí kváskové houstičky

Na těsto:

500 g hladká mouka
2 zarovnaná KL sůl
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
1 ks žloutek
300 ml mléko polotučné vlažné
2 PL máslo rozpuštěné

Na potření a posypání:

1 ks vejce rozšlehané
sůl hrubá
mák celý

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, droždím a kváskem. Přidáme žloutek, mléko a máslo a ručně vypracujeme dohladka.  Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a rozdělíme na 12 stejných dílů. Každý díl rozdělíme na 3 díly. Vždy ze třech dílů vytvoříme válečky a spleteme je do copu. Konce každé houstičky zmáčkneme a podstrčíme pod ní, aby se nám nerozplétaly. Houstičky naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Zakryjeme je utěrkou a necháme je ještě asi 20 minut kynout.

3

Povrch každé houstičky potřeme štětcem nebo mašlovačkou rozšlehaným vejcem a posypeme solí a mákem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 20 minut

4

Houstičky necháme zchladnout.

Nutriční hodnoty na recept Domácí kváskové houstičky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 712 kJ
170 kcal
950 kJ
227 kcal
Tuky 1.83 g 2.44 g
Sacharidy 32.27 g 43.03 g
Bílkoviny 6.75 g 9.00 g