COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo-banánový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jahody zase trochu jinak

asi 4 sklenice

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-banánový džem

Na džem:

700 g jahody omytých a nakrájených na malé kousky
300 g banán oloupaných a nakrájených na malé kousky
1 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Do velkého hrnce vložíme jahody, banány, kyselinu citrónovou a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme stát na víčku asi 5 minut.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-banánový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 67 kJ
16 kcal
360 kJ
86 kcal
Tuky 0.05 g 0.27 g
Sacharidy 4.15 g 21.84 g
Bílkoviny 0.16 g 0.83 g