Jugoslávský krémeš

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Krémeš tak, jak už ho možná neznáte. S ořechovým těstem a krémem ze Zlatého klasu Originál. Na veliký plech!

20 porcí

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Jugoslávský krémeš

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

400 g listové těsto

Na ořechové těsto:

5 kusů bílek
špetka sůl
5 kusů žloutek
100 g moučkový cukr
70 g mouka polohrubá
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
140 g ořechy vlašské mleté
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na krém:

1 l mléko polotučné
4 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
500 g máslo změklé
200 g moučkový cukr
4 PL rum

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. Pláty položíme na vymazané plechy a na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pláty upečeme. Každý plech pečeme asi 15 minut.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: 15 minut

2

Oba pláty necháme vychladnout.

3

Pro přípravu ořechového těsta v míse vyšleháme z bílků a soli elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Žloutky s cukrem šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, ořechy, kakaem, sněhem z bílků a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: 25 minut

4

Plát necháme vychladnout.

5

Na přípravu krému nalijeme do hrnce polovinu mléka a přivedeme k varu. Ve druhé polovině rozmícháme Zlaté klasy, nalijeme do vroucího mléka a asi minutu povaříme. Odstavíme a necháme za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po částech zašleháváme vychladlý krém. Přidáme rum a zamícháme. Polovinu krému rovnoměrně rozetřeme na plát z listového těsta a naneseme ořechový plát. Potřeme druhou polovinou krému a zakryjeme druhým plátem listového těsta. Přitlačíme a uložíme asi na 2 hodiny do lednice.

6

Před servírováním dozdobíme práškovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Jugoslávský krémeš

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1725 kJ
412 kcal
1223 kJ
292 kcal
Tuky 29.41 g 20.86 g
Sacharidy 30.68 g 21.76 g
Bílkoviny 5.65 g 4.00 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám