COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jugoslávský krémeš

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Krémeš tak, jak už ho možná neznáte. S ořechovým těstem a krémem ze Zlatého klasu Originál. Na veliký plech!

20 porcí

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Jugoslávský krémeš

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

400 g listové těsto

Na ořechové těsto:

5 kusů bílek
špetka sůl
5 kusů žloutek
100 g moučkový cukr
70 g mouka polohrubá
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
140 g ořechy vlašské mleté
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na krém:

1 l mléko polotučné
4 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
500 g máslo změklé
200 g moučkový cukr
4 PL rum

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. Pláty položíme na vymazané plechy a na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pláty upečeme. Každý plech pečeme asi 15 minut.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: 15 Minuty

2

Oba pláty necháme vychladnout.

3

Pro přípravu ořechového těsta v míse vyšleháme z bílků a soli elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Žloutky s cukrem šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, ořechy, kakaem, sněhem z bílků a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: 25 Minuty

4

Plát necháme vychladnout.

5

Na přípravu krému nalijeme do hrnce polovinu mléka a přivedeme k varu. Ve druhé polovině rozmícháme Zlaté klasy, nalijeme do vroucího mléka a asi minutu povaříme. Odstavíme a necháme za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po částech zašleháváme vychladlý krém. Přidáme rum a zamícháme. Polovinu krému rovnoměrně rozetřeme na plát z listového těsta a naneseme ořechový plát. Potřeme druhou polovinou krému a zakryjeme druhým plátem listového těsta. Přitlačíme a uložíme asi na 2 hodiny do lednice.

6

Před servírováním dozdobíme práškovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Jugoslávský krémeš

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1725kJ
412kcal
1223kJ
292kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek