Flag

Jugoslávský krémeš

20 porcí
Jednoduché
50
Krémeš tak, jak už ho možná neznáte. S ořechovým těstem a krémem ze Zlatého klasu Originál. Na veliký plech!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
400 glistové těsto
Na ořechové těsto
5 kusůbílek
špetkasůl
5 kusůžloutek
100 gmoučkový cukr
70 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
140 gořechy vlašské mleté
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na krém
1 lmléko polotučné
4 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
500 gmáslo změklé
200 gmoučkový cukr
4 PLrum
Na ozdobení
2 zarovnané PLmoučkový cukr
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. Pláty položíme na vymazané plechy a na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pláty upečeme. Každý plech pečeme asi 15 minut.

Doba pečení: 15 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Oba pláty necháme vychladnout.

3

Pro přípravu ořechového těsta v míse vyšleháme z bílků a soli elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Žloutky s cukrem šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, ořechy, kakaem, sněhem z bílků a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Doba pečení: 25 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

4

Plát necháme vychladnout.

5

Na přípravu krému nalijeme do hrnce polovinu mléka a přivedeme k varu. Ve druhé polovině rozmícháme Zlaté klasy, nalijeme do vroucího mléka a asi minutu povaříme. Odstavíme a necháme za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po částech zašleháváme vychladlý krém. Přidáme rum a zamícháme. Polovinu krému rovnoměrně rozetřeme na plát z listového těsta a naneseme ořechový plát. Potřeme druhou polovinou krému a zakryjeme druhým plátem listového těsta. Přitlačíme a uložíme asi na 2 hodiny do lednice.

6

Před servírováním dozdobíme práškovým cukrem.