COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Koláč s jablečnou růžicí

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Kouzelné, protože s Droždím Dr.Oetker se vždy povede

O nás 12 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Koláč s jablečnou růžicí

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

150 ml mléko polotučné
125 g máslo změkklé, nebo margarín
500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
75 g cukr
2 ks vejce

Na náplň:

50 g máslo
1 KL Aroma vanilkové Dr. Oetker
900 g jablka

Na potření:

5 PL džem meruňkový

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku s droždím a cukrem. Přidáme vejce, mléko s máslem nebo margarínem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně v kastrůlku rozpustíme máslo a vmícháme aroma. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky.

3

Z těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát 35x30 cm. Plát potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem s aroma a nakrájíme na 5 stejných pruhů 30x7 cm. Na každý pruh těsta naskládáme plátky jablek a lehce přitlačíme tak, aby na horním okraji přesahovaly asi o 1 cm. První pruh zavineme z kratší strany a položíme svisle do středu vymazané formy. Zbývající pruhy ovineme kolem středu. Koláč zakryjeme papírem na pečení, aby příliš nezhnědl. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 60 Minuty

4

Ještě horký koláč potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky zahřátým džemem a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Koláč s jablečnou růžicí

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1491kJ
356kcal
879kJ
210kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek