COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Krtkův zimní dort

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální Krtkův dort Dr. Oetker v zimní vánoční náladě.

16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Krtkův zimní dort

Na korpus:

1 balení Krtkův dort Dr. Oetker
100 g máslo změklé
2 ks vejce
75 ml mléko polotučné

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33%
100 ml voda
3 ks banán

Na ozdobení:

1 balíček Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 balení Perličky stříbrné Dr. Oetker
1 balení Sněhové vločky Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
formička na vykrajování vánoční motivy (stromeček, hvězdička, mikulášské čepičky)

preparation

příprava

1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: 35 - 40 minut

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus  položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.

3

Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a plochou stranou uložíme na vydlabaný korpus.

4

Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky a navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem.

5

Na ozdobení obarvíme 3 části fondánu na zelenou, žlutou a červenou barvu a jednu část necháme bílou. Obarvené fondány postupně pomocí válečku na pocukrované pracovní ploše vyválíme na plát a pomocí vykrajovátek z něho vykrajujeme různé vánoční motivy. Poté povrch dortu ozdobíme a posypeme perličkami a vločkami.

6

Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Krtkův zimní dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1361 kJ
325 kcal
1135 kJ
271 kcal
Tuky 22.09 g 18.41 g
Sacharidy 27.37 g 22.81 g
Bílkoviny 3.15 g 2.63 g