Flag

Krtkův zimní dort

16 porcí
Jednoduché
60
Originální Krtkův dort Dr. Oetker v zimní vánoční náladě.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
1 baleníKrtkův dort Dr. Oetker
100 gmáslo změklé
2 ksvejce slepičí
75 mlmléko polotučné
Na náplň
500 mlsmetana ke šlehání 33%
100 mlvoda
3 ksbanán
Na ozdobení
1 balíčekFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 baleníPerličky stříbrné Dr. Oetker
1 baleníSněhové vločky Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
formička na vykrajování vánoční motivy (stromeček, hvězdička, mikulášské čepičky)
Picture - Krtkův dort Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Perličky stříbrné Dr. Oetker
Picture - Sněhové vločky Dr. Oetker
1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 35 - 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus  položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.

3

Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a plochou stranou uložíme na vydlabaný korpus.

4

Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky a navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem.

5

Na ozdobení obarvíme 3 části fondánu na zelenou, žlutou a červenou barvu a jednu část necháme bílou. Obarvené fondány postupně pomocí válečku na pocukrované pracovní ploše vyválíme na plát a pomocí vykrajovátek z něho vykrajujeme různé vánoční motivy. Poté povrch dortu ozdobíme a posypeme perličkami a vločkami.

6

Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.