COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Krtkův zimní dort

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální Krtkův dort Dr. Oetker v zimní vánoční náladě.

16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Krtkův zimní dort

Na korpus:

1 balení Krtkův dort Dr. Oetker
100 g máslo změklé
2 ks vejce
75 ml mléko polotučné

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33%
100 ml voda
3 ks banán

Na ozdobení:

1 balíček Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 balení Perličky stříbrné Dr. Oetker
1 balení Sněhové vločky Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
formička na vykrajování vánoční motivy (stromeček, hvězdička, mikulášské čepičky)

preparation

příprava

1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: 35 - 40 minut

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus  položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.

3

Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a plochou stranou uložíme na vydlabaný korpus.

4

Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky a navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem.

5

Na ozdobení obarvíme 3 části fondánu na zelenou, žlutou a červenou barvu a jednu část necháme bílou. Obarvené fondány postupně pomocí válečku na pocukrované pracovní ploše vyválíme na plát a pomocí vykrajovátek z něho vykrajujeme různé vánoční motivy. Poté povrch dortu ozdobíme a posypeme perličkami a vločkami.

6

Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Krtkův zimní dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1361 kJ
325 kcal
1135 kJ
271 kcal
Tuky 22.09 g 18.41 g
Sacharidy 27.37 g 22.81 g
Bílkoviny 3.15 g 2.63 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek