COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Levandulový sirup

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Milujete vůni levandule? Připravte si voňavý a chutný sirup z květů levandule s pomocí Cukru na sirup Dr. Oetker. Je to tak jednoduché!

asi 700 mililitrů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Levandulový sirup

Přísady:

levandulové kvítky 2 hrsti (nastříhané)
500 ml voda
1 ks citrón chemicky neošetřený
1 zarovnaných KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Cukr na sirup Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Květy levandule namočíme do vlažné převařené vody. Přidáme citrón nakrájený na plátky a kyselinu citrónovou. Potom přidáme cukr na sirup a odložíme na noc do chladničky.

2

Na druhý den směs přecedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme do varu a 5 minut povaříme. Sebereme případnou pěnu a horký sirup nalejeme do sterilních a zahřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme vodorovně.

Nutriční hodnoty na recept Levandulový sirup

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 17 kJ
4 kcal
758 kJ
181 kcal
Tuky 0.00 g 0.00 g
Sacharidy 0.89 g 44.39 g
Bílkoviny 0.00 g 0.00 g