COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mrkvový koláč

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Sladké a nevinné ve spojení s Třtinovým cukrem s rumovou příchutí a krémem se Zlatého klasu a masarpone

O nás 24 porcí

snadná příprava 40 Minuty

Přísady

Přísady

na recept Mrkvový koláč

Na těsto:

6 ks vejce
300 g cukr třtinový
2 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
300 ml olej
400 g mouka celozrnná
170 g mleté mandle
2 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
700 g mrkve najemno nastrouhané najemno nastrouhané
100 g rozinky namočené v rumu namočené v rumu

Na sirup:

100 ml džus pomerančový
80 g cukr
šťáva z 1 limetky z 1 limetky

Na krém:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
50 g cukr
500 ml mléko polotučné
250 g mascarpone
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s třtinovými cukry elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme olej, mouku smíchanou s mandlemi a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a rozinky. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: asi 60 min.

2

Na přípravu sirupu v kastrůlku povaříme džus s cukrem a šťávou z limetky. Koláč špejlí na několika místech propícháme a ještě horkým sirupem prolijeme. Koláč necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Krém necháme vychladnout, přidáme mascarpone a kůru a ještě krátce vyšleháme. Krém naneseme na vychladlý koláč a dozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Mrkvový koláč

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1499kJ
358kcal
176kJ
42kcal

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

Top 10 recepty Nejnovější recepty
1.
1.
0 Záložka