COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Muffiny Volská oka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

muffinová jarní dobrota

12 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Muffiny Volská oka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

Na těsto:

1 balení Muffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
110 ml voda
40 ml olej
1 ks vejce

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný
trochu citrónová šťáva (z 1/2 citrónu)
1 balíček Želatina v plátcích Dr. Oetker
3 PL voda
50 g moučkový cukr

Na ozdobení:

240 g kompot meruňkový (po odkapání)
1 balíček Dort-želé čiré Dr. Oetker
250 ml šťáva z kompotu (případně doplněné vodou)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vysypeme směs na přípravu muffinů do mísy, přidáme vodu, olej, vejce a připravíme podle návodu na obale. Pomocí dvou polévkových lžic naplníme těstem 12 papírových košíčků rozložených na plechu. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

2

Upečené muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně smícháme v míse tvaroh, cukr a citrónovou šťávu. Dva plátky želatiny připravíme se 3 PL vody podle návodu na obale a vmícháme do tvarohové směsi.

4

Meruňkový kompot necháme na sítku odkapat, šťávu přitom zachytíme.

5

Povrch vychladlých muffinů potřeme náplní a ozdobíme půlkami meruněk.

6

Dort-želé připravíme se šťávou z kompotu podle návodu na obale. Pomocí štětce nebo mašlovačky jím potřeme povrch volských ok a uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Muffiny Volská oka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 645kJ
154kcal
595kJ
142kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek