COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Nadýchané švestkové řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Křehké

O nás 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Nadýchané švestkové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

250 ml voda
150 g máslo nebo margarín
150 g hladká mouka
špetka sůl
6 ks vejce

Na náplň:

450 g kompot švestkový (po odkapání)
300 ml šťáva z kompotu (popřípadě doplněná vodou)
5 zarovnaných PL cukr
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
2 balíčky Dort-želé červené Dr. Oetker
500 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

Na ozdobení:

3 PL švestková povidla

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme hladké těsto, které se nelepí na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme na vymazané plechy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme každý plech 20 minut.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně necháme švestky na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky.

4

V kastrůlku smícháme šťávu z kompotu s cukrem, skořicovým cukrem a želé a asi 1 minutu povaříme. Odstavíme, přidáme švestky a necháme vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

5

Oba pláty rozkrájíme na 32 obdélníků. Na 16 obdélníků naneseme náplň. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na náplň. Přiklopíme zbylými obdélníky a uložíme do chladničky.

6

Na ozdobení naplníme mikroténový sáček povidly a povrch řezu před podáváním ozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Nadýchané švestkové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1235kJ
295kcal
842kJ
201kcal
Tuky 20.58g 14.00g
Sacharidy 22.45g 15.27g
Bílkoviny 4.96g 3.37g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek