COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ostružinový nákyp s mangem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

něco extra...

asi 12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Ostružinový nákyp s mangem

Na náplň:

6 ks vejce
50 g cukr
250 ml mléko polotučné
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
100 g mleté mandle
2 zarovnaná KL Gustin bez lepku Dr. Oetker
300 g ostružiny
1 ks mango zralé

Na potření a posypání:

30 g máslo změkklé
1 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně v míse smícháme vejce s cukrem, mlékem a smetanou. Lusk podélně rozřízneme, dužinu tupou stranou nože vyškrábneme a přidáme ji do směsi. Přidáme mandle smíchané se škrobem a metličkou náplň vymícháme dohladka.

2

Ostružiny omyjeme. Mango oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Formu vymažeme máslem, na dno rovnoměrně naneseme ostružiny a kousky manga a zalijeme náplní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 50 minut

3

Nákyp posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ho teplý.

Nutriční hodnoty na recept Ostružinový nákyp s mangem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 724 kJ
173 kcal
75 kJ
18 kcal
Tuky 12.80 g 1.36 g
Sacharidy 9.73 g 1.04 g
Bílkoviny 5.49 g 0.59 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek