COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ovocný chlebíček

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Chlebíček s meruňkami a ostružinami

O nás 15 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Ovocný chlebíček

Ještě potřebujeme:

forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

100 g meruňky
50 g ostružiny
3 ks bílek
špetka sůl
80 g cukr
3 ks žloutek
260 g cukr
150 g zakysaná smetana
8 PL olivový olej (80 ml)
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
šťáva z 1 citrónu
200 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na potření a posypání:

3 PL džem z černého rybízu nebo jiný pikantní džem
pistácie nasekané

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nakrájíme meruňky na kostičky a ostružiny očistíme. V míse vyšleháme z bílků, soli a 80 g cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, zakysanou smetanou, olejem, kůrou a šťávou dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a na nejnižším stupni vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Asi třetinu těsta naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Poklademe ovocem, naneseme zbytek těsta a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 70 Minuty

(po 50 minutách pečení přikryjeme povrch chlebíčku papírem na pečení)

2

Upečený chlebíček necháme vychladnout.

3

Chlebíček potřeme džemem a ozdobíme pistáciemi.

Nutriční hodnoty na recept Ovocný chlebíček

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 712kJ
170kcal
1164kJ
278kcal
Tuky 1.80g 2.94g
Sacharidy 36.64g 60.07g
Bílkoviny 1.95g 3.19g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek