Flag

Ovocný chlebíček

asi 15 porcí
Jednoduché
30
Chlebíček s meruňkami a ostružinami
Přísady
Příprava
Náš tip
Do těsta můžeme použít jakékoliv kompotované nebo sušené ovoce.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
100 gmeruňky
50 gostružiny
3 ksbílek
špetkasůl
80 gcukr
3 ksžloutek
260 gcukr
150 gzakysaná smetana
8 PLolivový olej (80 ml)
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
šťáva z 1 citrónu
200 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na potření a posypání
3 PLdžem z černého rybízu nebo jiný pikantní džem
pistácie nasekané
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta nakrájíme meruňky na kostičky a ostružiny očistíme. V míse vyšleháme z bílků, soli a 80 g cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, zakysanou smetanou, olejem, kůrou a šťávou dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a na nejnižším stupni vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Asi třetinu těsta naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Poklademe ovocem, naneseme zbytek těsta a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 70 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C


(po 50 minutách pečení přikryjeme povrch chlebíčku papírem na pečení)

2

Upečený chlebíček necháme vychladnout.

3

Chlebíček potřeme džemem a ozdobíme pistáciemi.

Náš tip

  • Do těsta můžeme použít jakékoliv kompotované nebo sušené ovoce.