COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Povidlový cheesecake

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Skvělý cheesecake s originální náplní s povidly a Zlatým klasem Dr. Oetker. Ideální na podzimní odpoledne.

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Povidlový cheesecake

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Na těsto:

150 g hladká mouka
špetka sůl
50 g Holandské kakao Dr. Oetker
60 g cukr
125 g máslo změklé

Na náplň:

200 g švestková povidla
250 g tvaroh polotučný
125 g mascarpone
200 g zakysaná smetana
2 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
3 ks vejce

Na ozdobení:

400 g zakysaná smetana
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, kakaem a cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Směs naneseme na dno vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 7 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme povidla s tvarohem, mascarpone, zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a Zlatým klasem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Poté přidáme vejce a ještě asi 1 minutu šleháme dohladka. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Formu vložíme na plech s vyšším okrajem a do plechu nalijeme vodu tak, aby forma byla do poloviny potopená. Teplotu v troubě snížíme. Vložíme do trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

Doba pečení: asi 60 minut

4

Troubu vypneme, pootevřeme dvířka trouby a ještě cheesecake necháme ve vyhřáté troubě dalších 60 minut.

5

Cheesecake necháme vychladnout.

6

Na ozdobení smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a vychladlý povrch cheesecaku potřeme.

Nutriční hodnoty na recept Povidlový cheesecake

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1612 kJ
385 kcal
1051 kJ
251 kcal
Tuky 21.06 g 13.77 g
Sacharidy 29.97 g 19.59 g
Bílkoviny 8.92 g 5.83 g