COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízovo-borůvkový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Směs z lesa a zahrady

asi 7 sklenic

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízovo-borůvkový džem

Na džem:

1 kg rybíz červený omytého a odstonkovaného
500 g borůvky omytých
1 balení Želírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Do velkého hrnce vložíme rybíz a borůvky a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a džem ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Rybízovo-borůvkový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 741 kJ
177 kcal
260 kJ
62 kcal
Tuky 0.94 g 0.33 g
Sacharidy 50.34 g 17.60 g
Bílkoviny 2.57 g 0.90 g