COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízovo-borůvkový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Směs z lesa a zahrady

asi 7 sklenic

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízovo-borůvkový džem

Na džem:

1 kg rybíz červený omytého a odstonkovaného
500 g borůvky omytých
1 balení Želírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Do velkého hrnce vložíme rybíz a borůvky a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a džem ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Rybízovo-borůvkový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 741 kJ
177 kcal
260 kJ
62 kcal
Tuky 0.94 g 0.33 g
Sacharidy 50.34 g 17.60 g
Bílkoviny 2.57 g 0.90 g