COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízovo-borůvkový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Směs z lesa a zahrady

O nás 7 sklenic

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízovo-borůvkový džem

Na džem:

1 kg rybíz červený omytého a odstonkovaného
500 g borůvky omytých
1 balení Želírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Do velkého hrnce vložíme rybíz a borůvky a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a džem ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Rybízovo-borůvkový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 741kJ
177kcal
260kJ
62kcal
Tuky 0.94g 0.33g
Sacharidy 50.34g 17.60g
Bílkoviny 2.57g 0.90g