Flag

Salsa z rajčat a paprik

asi 4 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
30
Pikantní odhalení, které dochutí Vaše speciality z grilu si můžete připravit jednoduše s Gelfixem Extra 2:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Salsa je vhodná ke grilovanému masu, sýrům a chipsům.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
200 gcibule
červená chilli paprička
1 PLolej
600 gpapriky - žlutá (očištěná a pokrájená na malé kousky)
1000 grajčata (očištěné a pokrájené na malé kousky)
50 mlocet - jablečný
1 balíčekKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 zarovnaná KLsůl
0,5 KLpepř - mletý
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
250 gcukr
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu salsy cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričky očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji do zlatova. Postupně přidáváme papriku, kterou krátce osmahneme, rajčata, chilli papričky, ocet, kyselinu citrónovou, sůl a pepř a asi 3 minuty podusíme.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme s cukrem, přidáme do směsi a za stálého míchání asi 8 minut důkladně povaříme.

3

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • TIP: Salsa je vhodná ke grilovanému masu, sýrům a chipsům.