COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Salsa z rajčat a paprik

(0)
5 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pikantní odhalení, které dochutí Vaše speciality z grilu si můžete připravit jednoduše s Gelfixem Extra 2:1 Dr. Oetker.

O nás 4 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Salsa z rajčat a paprik

Přísady:

200 g cibule
červená chilli paprička
1 PL olej
600 g paprika - žlutá (očištěná a pokrájená na malé kousky)
1000 g rajčata (očištěné a pokrájené na malé kousky)
50 ml ocet - jablečný
1 balíček Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
0,5 KL pepř - mletý
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
250 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu salsy cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričky očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji do zlatova. Postupně přidáváme papriku, kterou krátce osmahneme, rajčata, chilli papričky, ocet, kyselinu citrónovou, sůl a pepř a asi 3 minuty podusíme.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme s cukrem, přidáme do směsi a za stálého míchání asi 8 minut důkladně povaříme.

3

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Upozornění: Při manipulaci s chilli papričkami doporučujeme použít gumové rukavice.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek