COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sametový džem z ostružin a angreštu

lesní polibek

O nás 3 sklenice

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Sametový džem z ostružin a angreštu

Na džem:

800 g ostružiny
800 g angrešt
1 zarovnaná KL skořice mleté
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu ostružiny i angrešt očistíme a přebereme. Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme a přes sítko propasírujeme. Ovoce vložíme do většího hrnce, přidáme skořici a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Sametový džem z ostružin a angreštu

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 105kJ
25kcal
301kJ
72kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 6g 18g
Bílkoviny 0g 1g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka