COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Slaninové kváskové muffiny

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Zkuste něco nového, slané muffiny se slaninou a bylinkami se Žitným kváskem Dr. Oetker.

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Slaninové kváskové muffiny

Na těsto:

1 PL olej
2 ks cibule
200 g anglická slanina
4 větévky tymián
0,5 KL sůl
200 g hladká mouka
300 g špaldová mouka hladká celozrnná
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
100 ml olivový olej
100 ml mléko polotučné
4 ks vejce
1 zarovnaná KL sůl
0,5 KL pepř mletý
muškátový oříšek (na špičku nože)

Na potření a posypání:

1 ks vejce
80 g mandlové plátky

Ještě potřebujeme:

pánev teflonová
forma na muffiny
12 kusů papírové košíčky na maffiny

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta na pánvi na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou na kostičky slaninu a asi 10 minut orestujeme. Odstavíme, osolíme,  přidáme tymián a necháme vychladnout. V míse smícháme obě mouky s droždím a kváskem.  Přidáme olej, mléko, vejce, sůl a okořeníme. Nakonec vmícháme slaninu s cibulkou a důkladně promícháme.   Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme do papírových košíčků ve formě. Muffiny necháme ještě asi 15 minut kynout.

3

Povrch muffinů potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 25 minut

Nutriční hodnoty na recept Slaninové kváskové muffiny

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 574 kJ
137 kcal
21 kJ
5 kcal
Tuky 6.37 g 0.25 g
Sacharidy 13.28 g 0.51 g
Bílkoviny 6.69 g 0.26 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek