Flag

Slaninové kváskové muffiny

12 porcí
Jednoduché
140
Zkuste něco nového, slané muffiny se slaninou a bylinkami se Žitným kváskem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 PLolej
2 kscibule
200 ganglická slanina
4 větévkytymián
0,5 KLsůl
200 ghladká mouka
300 gšpaldová mouka hladká celozrnná
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 balíčekŽitný kvásek Dr. Oetker
100 mlolivový olej
100 mlmléko polotučné
4 ksvejce slepičí
1 zarovnaná KLsůl
0,5 KLpepř mletý
muškátový oříšek (na špičku nože)
Na potření a posypání
1 ksvejce slepičí
80 gmandlové plátky
Ještě potřebujeme
pánev teflonová
forma na muffiny
12 kusůpapírové košíčky na maffiny
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Žitný kvásek Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta na pánvi na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou na kostičky slaninu a asi 10 minut orestujeme. Odstavíme, osolíme,  přidáme tymián a necháme vychladnout. V míse smícháme obě mouky s droždím a kváskem.  Přidáme olej, mléko, vejce, sůl a okořeníme. Nakonec vmícháme slaninu s cibulkou a důkladně promícháme.   Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme do papírových košíčků ve formě. Muffiny necháme ještě asi 15 minut kynout.

3

Povrch muffinů potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C