COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Slaninové kváskové muffiny

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Zkuste něco nového, slané muffiny se slaninou a bylinkami se Žitným kváskem Dr. Oetker.

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Slaninové kváskové muffiny

Na těsto:

1 PL olej
2 ks cibule
200 g anglická slanina
4 větévky tymián
0,5 KL sůl
200 g hladká mouka
300 g špaldová mouka hladká celozrnná
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
100 ml olivový olej
100 ml mléko polotučné
4 ks vejce
1 zarovnaná KL sůl
0,5 KL pepř mletý
muškátový oříšek (na špičku nože)

Na potření a posypání:

1 ks vejce
80 g mandlové plátky

Ještě potřebujeme:

pánev teflonová
forma na muffiny
12 kusů papírové košíčky na maffiny

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta na pánvi na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou na kostičky slaninu a asi 10 minut orestujeme. Odstavíme, osolíme,  přidáme tymián a necháme vychladnout. V míse smícháme obě mouky s droždím a kváskem.  Přidáme olej, mléko, vejce, sůl a okořeníme. Nakonec vmícháme slaninu s cibulkou a důkladně promícháme.   Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme do papírových košíčků ve formě. Muffiny necháme ještě asi 15 minut kynout.

3

Povrch muffinů potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 25 minut

Nutriční hodnoty na recept Slaninové kváskové muffiny

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 574 kJ
137 kcal
21 kJ
5 kcal
Tuky 6.37 g 0.25 g
Sacharidy 13.28 g 0.51 g
Bílkoviny 6.69 g 0.26 g