COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špaldový kořenový chléb

(0)
5 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

zdravý

asi 4 ks

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Špaldový kořenový chléb

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

200 ml voda vlažné
1 balení droždí
400 g mouka celozrnná špaldová
1 zarovnaná KL sůl
1 zarovnaných PL cukr
125 g bylinkový sýr
3 PL olej

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ve vodě rozdrobíme a rozpustíme droždí. V míse smícháme mouku se solí a cukrem. Přidáme sýr, olej a vodu s droždím a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru asi 20 cm a ostrým nožem rozdělíme na 4 stejné díly. Každý díl skroutíme do spirály a naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 240 °C

Horkovzdušná trouba: 220 °C

Doba pečení: asi 10 minut

3

Po 10 minutách snížíme teplotu a chléb dopečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 10 minut

4

Chleby necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Špaldový kořenový chléb

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1800 kJ
430 kcal
925 kJ
221 kcal
Tuky 12.70 g 6.51 g
Sacharidy 75.08 g 38.50 g
Bílkoviny 12.23 g 6.27 g