Flag

Špaldový kořenový chléb

asi 4 ks
Jednoduché
35
zdravý
Přísady
Příprava
Náš tip
TIPY: Pečivo můžeme posypat například lněným nebo sezamovým semínkem, kmínem a hrubozrnnou solí. Pokud nemáme Droždí čerstvé můžeme použít sušené Droždí Dr.Oetker, které nemusíme rozpouštět v mléce, ale pouze smícháme s moukou. V případě potřeby je možné chléb i zamrazit.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
200 mlvoda vlažné
1 balenídroždí
400 gmouka celozrnná špaldová
1 zarovnaná KLsůl
1 zarovnaných PLcukr
125 gbylinkový sýr
3 PLolej
1

Na přípravu těsta ve vodě rozdrobíme a rozpustíme droždí. V míse smícháme mouku se solí a cukrem. Přidáme sýr, olej a vodu s droždím a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru asi 20 cm a ostrým nožem rozdělíme na 4 stejné díly. Každý díl skroutíme do spirály a naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 240 °C

Horkovzdušná trouba: 220 °C

3

Po 10 minutách snížíme teplotu a chléb dopečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Chleby necháme vychladnout.

Náš tip

  • TIPY: Pečivo můžeme posypat například lněným nebo sezamovým semínkem, kmínem a hrubozrnnou solí. Pokud nemáme Droždí čerstvé můžeme použít sušené Droždí Dr.Oetker, které nemusíme rozpouštět v mléce, ale pouze smícháme s moukou. V případě potřeby je možné chléb i zamrazit.