COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Srbský krémeš

(4)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Chutná varianta oblíbeného moučníku s krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker dodala paní Eva Popíková ze Slovenska.

O nás 24 porcí

snadná příprava 50 Minuty

Přísady

Přísady

na recept Srbský krémeš

Na těsto:

7 ks žloutek
200 g cukr
200 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
75 ml voda vlažná vlažná
2 PL džem meruňkový

Na krém:

7 ks bílek
2 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
600 ml mléko polotučné
100 g cukr

Na ozdobení:

500 ml smetana ke šlehání 33%
3 zarovnaná PL cukr
2 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g strouhaná čokoláda

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a vodu a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a stejnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 min.

2

Plát necháme zchladnout a poté ho potřeme džemem.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Zlatý klas uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě horký ho vmícháme do tuhého sněhu. Krém nalijeme na korpus a uložíme do chladničky ztuhnout.

4

Na ozdobení ušleháme smetanu s cukrem a Smeta-fixem dotuha. Šlehačku naneseme na ztuhlý krém a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch nastrouháme čokoládu.

Nutriční hodnoty na recept Srbský krémeš

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 741kJ
177kcal
255kJ
61kcal

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

Top 10 recepty Nejnovější recepty
1.
1.
0 Záložka