COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Stříkané žloutkové pečivo

rozmanité

O nás 80 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Stříkané žloutkové pečivo

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

250 g máslo nebo margarínu změklého
250 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
žloutek
špetka sůl
3 PL citrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
500 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 ml mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem, žloutky, solí a kůrou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mléko a na středním stupni krátce vyšleháme dohladka.

2

Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme různé tvary. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 12 Minuty

3

Pečivo necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Stříkané žloutkové pečivo

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 255kJ
61kcal
1587kJ
379kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek