COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Stříkané žloutkové pečivo

(0)
4 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

rozmanité

asi 80 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Stříkané žloutkové pečivo

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

250 g máslo nebo margarínu změklého
250 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
žloutek
špetka sůl
3 PL citrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
500 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 ml mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem, žloutky, solí a kůrou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mléko a na středním stupni krátce vyšleháme dohladka.

2

Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme různé tvary. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 12 minut

3

Pečivo necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Stříkané žloutkové pečivo

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 255 kJ
61 kcal
1587 kJ
379 kcal
Tuky 2.74 g 17.15 g
Sacharidy 8.31 g 51.96 g
Bílkoviny 0.81 g 5.07 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek