COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Švestkovo-čokoládová pomazánka

děti si jí zamilují

O nás 6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkovo-čokoládová pomazánka

Přísady:

1 kg švestky (zralé)
200 ml voda
150 g Holandské kakao Dr. Oetker
100 g čokoláda hořká
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu pomazánky vložíme do většího hrnce očištěné, vypeckované švestky, zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 1 hodinu povaříme. Poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme kakao, nalámanou čokoládu a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Švestkovo-čokoládová pomazánka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 80kJ
19kcal
494kJ
118kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek