Flag

Švestkovo-hrušková omáčka

asi 5 sklenic
Jednoduché
35
Když se léto s námi loučí připravte si chutnou omáčku s Gelfixem Super 3:1 Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Doba trvanlivosti asi 6 měsíců. Můžeme podávat ve vrstvách s tvarohovým dezertem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
750 ghrušky oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na malé kousky
750 gšvestky očištěných, odpeckovaných a nakrájených na malé kousky
250 mlšťáva pomerančová , 100% džusu
trochucitrónová šťáva (z 1 citrónu)
2 ksskořice celé
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekGelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 gcukr
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
1

Do velkého hrnce vložíme hrušky a švestky. Přidáme džus, šťávu, skořici a vanilínový cukr a promícháme. Obsah balíčku Gelfix Super smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařené omáčky. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Doba trvanlivosti asi 6 měsíců. Můžeme podávat ve vrstvách s tvarohovým dezertem.