COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Švestkovo-hrušková omáčka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Když se léto s námi loučí

asi 5 sklenic

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkovo-hrušková omáčka

Přísady:

750 g hrušky oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na malé kousky
750 g švestky očištěných, odpeckovaných a nakrájených na malé kousky
250 ml šťáva pomerančová , 100% džusu
trochu citrónová šťáva (z 1 citrónu)
2 ks skořice celé
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 g cukr

preparation

příprava

1

Do velkého hrnce vložíme hrušky a švestky. Přidáme džus, šťávu, skořici a vanilínový cukr a promícháme. Obsah balíčku Gelfix Super smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařené omáčky. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Švestkovo-hrušková omáčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1955 kJ
467 kcal
456 kJ
109 kcal
Tuky 0.85 g 0.20 g
Sacharidy 122.80 g 28.56 g
Bílkoviny 1.99 g 0.46 g