COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Švestkovo-hrušková omáčka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Když se léto s námi loučí

O nás 5 sklenic

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkovo-hrušková omáčka

Přísady:

750 g hrušky oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na malé kousky
750 g švestky očištěných, odpeckovaných a nakrájených na malé kousky
250 ml šťáva pomerančová , 100% džusu
trochu citrónová šťáva (z 1 citrónu)
2 ks skořice celé
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 g cukr

preparation

příprava

1

Do velkého hrnce vložíme hrušky a švestky. Přidáme džus, šťávu, skořici a vanilínový cukr a promícháme. Obsah balíčku Gelfix Super smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařené omáčky. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Švestkovo-hrušková omáčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1955kJ
467kcal
456kJ
109kcal
Tuky 0.85g 0.20g
Sacharidy 122.80g 28.56g
Bílkoviny 1.99g 0.46g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek