
Třešňovo-levandulový sirup
asi 2 litrů
Jednoduché
40
Originální kombinace chutí. Skvělý sirup z třešní a levandule připravíte jednoduše a rychle pomocí Sirupfixu Dr. Oetker. Vyzkoušejte i Vy!
Přísady
Příprava
Přísady
Přísady
1 kg
tresne odpeckované
1 l
voda
100 g
levandulové kvítky
1 kg
cukr třtinový
1 balíček
2 ks
citrón chemicky neošetřený
Příprava:
Příprava :
40 min
1
Na přípravu sirupu odpeckované třešně vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme. Odstavíme, necháme zchladnout a pomocí mixéru rozmixujeme. Poté přidáme levandulové květy, cukr, Sirupfix a na plátky nakrájené citróny a uložíme přes noc do chladničky.
2
Druhý den směs přecedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.
Sirup po otevření skladujeme v ledničce. Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Levandulový sirup![]()

40 MinJednoduché
Levandulový sirup
40 MinJednoduché
Levandulový sirup
Borůvkový džem se skořicí![]()

40 MinJednoduché
Borůvkový džem se skořicí
40 MinJednoduché
Borůvkový džem se skořicí
Jahodovo rybízový sirup![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo rybízový sirup
40 MinJednoduché
Jahodovo rybízový sirup
Podzimní džem![]()

40 MinJednoduché
Podzimní džem
40 MinJednoduché
Podzimní džem
Super pomerančová marmeláda![]()

45 MinJednoduché
Super pomerančová marmeláda
45 MinJednoduché
Super pomerančová marmeláda
Višňovo-koňakový džem![]()

30 MinJednoduché
Višňovo-koňakový džem
30 MinJednoduché
Višňovo-koňakový džem
Hruškovo jablečný džem s kořením![]()

40 MinJednoduché
Hruškovo jablečný džem s kořením
40 MinJednoduché
Hruškovo jablečný džem s kořením