COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tvarohovo-citrónová bábovka

(0)
5 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Voňavá citrónová bábovka s třtinovým cukrem citrónovým Dr. Oetker, nejlepší k pohodové snídani nebo odpolednímu čaji nebo kávičce.

asi 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Tvarohovo-citrónová bábovka

Ještě potřebujeme:

formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

4 ks žloutek
250 g cukr
250 g máslo změklé
2 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
4 ks bílek
250 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, máslem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, tvaroh a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 50 minut

2

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

Nutriční hodnoty na recept Tvarohovo-citrónová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1072 kJ
256 kcal
1624 kJ
388 kcal
Tuky 13.70 g 20.76 g
Sacharidy 30.28 g 45.88 g
Bílkoviny 3.33 g 5.05 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek