COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tvarohovo-citrónová bábovka

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Voňavá citrónová bábovka s třtinovým cukrem citrónovým Dr. Oetker, nejlepší k pohodové snídani nebo odpolednímu čaji nebo kávičce.

O nás 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Tvarohovo-citrónová bábovka

Ještě potřebujeme:

formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

4 ks žloutek
250 g cukr
250 g máslo změklé
2 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
4 ks bílek
250 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, máslem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, tvaroh a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 50 Minuty

2

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

Nutriční hodnoty na recept Tvarohovo-citrónová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1072kJ
256kcal
1624kJ
388kcal
Tuky 13.70g 20.76g
Sacharidy 30.28g 45.88g
Bílkoviny 3.33g 5.05g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek