COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční stromečky a sněhuláci

(0)
4 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Ozdobte si vánoční stromeček originálními ozdobami ze Sněhového pečiva Dr. Oetker.

30 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční stromečky a sněhuláci

Na těsto:

1 balení Sněhové pečivo Dr. Oetker
100 ml voda studená
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

Na ozdobení:

Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
Zdobení pestré Dr. Oetker
Sněhové vločky Dr. Oetker
Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou a hladkou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse pečlivě vyšleháme směs s vodou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Polovinu těsta obarvíme zelenou barvou a naplníme  do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme stromečky, které posypeme zdobením. Bílé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a vytvoříme sněhuláky.  Dozdobíme zdobením a tubičkami. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

Plynová trouba: 110 °C

Doba sušení: 90 minut

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Sněhuláky dozdobíme tubičkami.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční stromečky a sněhuláci

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 176 kJ
42 kcal
1101 kJ
263 kcal
Tuky 0.22 g 1.38 g
Sacharidy 9.73 g 60.79 g
Bílkoviny 0.29 g 1.81 g