Flag

Vánoční stromečky a sněhuláci

asi 30 kusů
Jednoduché
115
Vánoční dekorace nebo roztomilý jedlý dárek ze 100% vaječného bílku Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Vánoční dekorace nebo roztomilý jedlý dárek ze 100% vaječného bílku Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Na ozdobení
Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
Zdobení pestré Dr. Oetker
Sněhové vločky Dr. Oetker
Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou a hladkou trubičkou
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
Picture - Zdobení pestré Dr. Oetker
Picture - Sněhové vločky Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Polovinu těsta obarvíme zelenou barvou a naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme stromečky, které posypeme zdobením. Bílé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a vytvoříme sněhuláky. Pomocí zdobení vytvoříme oči. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Sněhuláky dozdobíme tubičkami.

Náš tip

  • Vánoční dekorace nebo roztomilý jedlý dárek ze 100% vaječného bílku Dr. Oetker.