Flag

Veganské "škvarkové" pagáčky bez kynutí

40 kusů
Jednoduché
75
Lahodné pagáčiky na veganský způsob s Kypřicím práškem do pečiva Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 PLolej
2 kscibule
2 stroužkyčesnek
180 gtofu natural
2 KLsůl
4 PLdroždí lahůdkové
2 PLarašídové máslo
300 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 gveganská smetana
Na potření a posypání
2 PLarašídové máslo
2 PLrostlinné mléko
špetkakurkuma
sezamová semínka a celý mák
Ještě potřebujeme
pánev
ponorný mixér
kolečko na vykrajování (ø 5,5 cm)
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta na oleji v pánvi orestujeme najemno nakrájené cibule a rozetřený česnek. Přidáme rozdrobené tofu a asi 6 minut restujeme. Poté přidáme droždí a arašídové máslo a odstavíme. Směs vložíme do mísy a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme dohladka. Přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a smetanu a ručně vypracujeme na hladké těsto.

2

Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát a potřeme ho 1 PL arašídového máslem. Těsto přehneme, znovu potřeme 1 PL másla a opět přehneme. Těsto znovu vyválíme na plát o tloušťce asi 0,75 mm a vykrajovátkem vykrájíme kolečka. Naneseme je na plech vyložený papírem na pečení.

3

Pagáče potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem smíchaným s kurkumou a posypeme sezamem a mákem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C