COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

s vůní skořice

4 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňový džem

Přísady:

1 kg višně vypeckované
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
330 g cukr
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Omyté a vypeckované višně mírně rozmixujeme nebo nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme skořicový cukr.

2

Z odváženého cukru odebereme 2 polévkové lžíce a smícháme s Gelfixem Super. Přidáme k ovoci a za občasného míchání přivedeme do varu. Přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme minimálně 6 minut. Pak odstavíme z plotny.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic a uzavřeme víčkem. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Višňový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 100kJ
24kcal
586kJ
140kcal
Tuky 0.08g 0.46g
Sacharidy 5.93g 34.89g
Bílkoviny 0.13g 0.75g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek