COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňový džem

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

s vůní skořice

4 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňový džem

Přísady:

1 kg višně vypeckované
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
330 g cukr
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Omyté a vypeckované višně mírně rozmixujeme nebo nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme skořicový cukr.

2

Z odváženého cukru odebereme 2 polévkové lžíce a smícháme s Gelfixem Super. Přidáme k ovoci a za občasného míchání přivedeme do varu. Přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme minimálně 6 minut. Pak odstavíme z plotny.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic a uzavřeme víčkem. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Višňový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 100 kJ
24 kcal
586 kJ
140 kcal
Tuky 0.08 g 0.46 g
Sacharidy 5.93 g 34.89 g
Bílkoviny 0.13 g 0.75 g