COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

s vůní skořice

4 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňový džem

Přísady:

1 kg višně vypeckované
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
330 g cukr
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Omyté a vypeckované višně mírně rozmixujeme nebo nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme skořicový cukr.

2

Z odváženého cukru odebereme 2 polévkové lžíce a smícháme s Gelfixem Super. Přidáme k ovoci a za občasného míchání přivedeme do varu. Přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme minimálně 6 minut. Pak odstavíme z plotny.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic a uzavřeme víčkem. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Višňový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 100 kJ
24 kcal
586 kJ
140 kcal
Tuky 0.08 g 0.46 g
Sacharidy 5.93 g 34.89 g
Bílkoviny 0.13 g 0.75 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek