COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňový džem s marcipánem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

S vůní mandlí

7 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňový džem s marcipánem

Přísady:

1 kg višně (odpeckované)
1 balení Marcipán Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
citrónová šťáva z ½ citrónu
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
900 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce ovoce a nastrouhaný marcipán a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme citrónovou kůru a šťávu. Přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Višňový džem s marcipánem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 147 kJ
35 kcal
976 kJ
233 kcal
Tuky 0.27 g 1.79 g
Sacharidy 8.06 g 53.70 g
Bílkoviny 0.07 g 0.49 g