COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňový džem s marcipánem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

S vůní mandlí

7 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňový džem s marcipánem

Přísady:

1 kg višně (odpeckované)
1 balení Marcipán Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
citrónová šťáva z ½ citrónu
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
900 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce ovoce a nastrouhaný marcipán a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme citrónovou kůru a šťávu. Přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Višňový džem s marcipánem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 147kJ
35kcal
976kJ
233kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 8.06g 53.70g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek