Flag

Višňový džem s marcipánem

7 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
S vůní mandlí
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Ideální do lineckého pečiva.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgvišně (odpeckované)
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
citrónová šťáva z ½ citrónu
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
900 gcukr
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce ovoce a nastrouhaný marcipán a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme citrónovou kůru a šťávu. Přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Tip: Ideální do lineckého pečiva.