COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zelený velikonoční koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

I na rychlou večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu  

O nás 12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Zelený velikonoční koláč

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)
váleček
mašlovačka
sítko

Na těsto:

2 balení Pizza v prášku Dr. Oetker
340 ml voda studená

Na náplň:

200 g špenát listový
250 g měkký sýr (např. Lučina)
2 ks vejce + 1 rohlík
250 g anglická slanina
stroužek česnek
3 zarovnaná PL tvrdý sýr strouhaný
1 zarovnaná KL sůl
0,5 KL pepř
1 ks vejce

Na potření:

1 ks vejce

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme směsi na pizzu s vodou a vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta vyválíme na placku o průměru 30 cm, vložíme do vymazané formy, po obvodu vytvoříme okraj.

2

Na přípravu náplně opláchneme špenát na sítku, přelijeme horkou vodou a necháme odkapat. Do mísy nakrájíme na malé kousky rohlík, přidáme nasekaný špenát, tvarohový sýr, 2 vejce, slaninu nakrájenou na malé kousky, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše promícháme a rozetřeme do formy na těsto. Do náplně pomocí lžíce vytvoříme 3 důlky a do každého z nich vyklepneme vejce.

3

Druhou polovinu těsta vyválíme na placku o průměru 27 cm, položíme na náplň, lehce přitiskneme a potřeme pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 45 Minuty

4

Koláč můžeme podávat teplý i studený.

Nutriční hodnoty na recept Zelený velikonoční koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 758kJ
181kcal
33kJ
8kcal
Tuky 5.22g 0.23g
Sacharidy 23.79g 1.07g
Bílkoviny 9.17g 0.41g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek