
Hruškové pyré s vanilkou
asi 5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Podzimní úroda uchovaná ve sklenici ve vaší spíži.
Přísady
Příprava
Přísady
Přísady
1 kg
hrušky (oloupané a nakrájené na kousky)
1 balení
citrónová šťáva (z 1 citrónu)
1 balíček
350 g
cukr
2 zarovnaná KL
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
5 ks
sklenice vč. víčka
Příprava:
Příprava :
40 min
1
Na přípravu pyré vložíme do většího hrnce hrušky a rozmixujeme je ponorným mixérem. Vanilkový lusk rozřízneme a vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z citrónu.
2
Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do hrnce. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.
3
Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného pyré. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
4
Odebereme lusk a případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Sametový angreštovo rybízový džem![]()

40 MinJednoduché
Sametový angreštovo rybízový džem
40 MinJednoduché
Sametový angreštovo rybízový džem
Džem z pečených hrušek s kořením![]()

60 MinJednoduché
Džem z pečených hrušek s kořením
60 MinJednoduché
Džem z pečených hrušek s kořením
Dýňový kompot![]()

40 MinJednoduché
Dýňový kompot
40 MinJednoduché
Dýňový kompot
Klasický rybízový džem s třešněmi![]()

30 MinJednoduché
Klasický rybízový džem s třešněmi
30 MinJednoduché
Klasický rybízový džem s třešněmi
Hruškovo-pomerančový džem![]()

25 MinJednoduché
Hruškovo-pomerančový džem
25 MinJednoduché
Hruškovo-pomerančový džem
Hruškový džem s javorovým sirupem![]()

40 MinJednoduché
Hruškový džem s javorovým sirupem
40 MinJednoduché
Hruškový džem s javorovým sirupem
Jahodový sirup s mátou![]()

40 MinJednoduché
Jahodový sirup s mátou
40 MinJednoduché
Jahodový sirup s mátou