COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bezový sirup klasický

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Klasické letní osvěžení z kvetů bezu černého. Jednoduchý recept na přípravu s Kyselinou citrónovou a Pomůckou ke konzervování Dr. Oetker.

asi 4 litrů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Bezový sirup klasický

Přísady:

40 ks bez černý (květy)
0,5 balíčky Kyselina citrónová Dr. Oetker
3 l voda převařená
3 kg cukr krupicový nebo krystalový
1 balíček Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Bezové květy opláchneme vodou a vložíme nejlépe do třílitrové zavařovací sklenice anebo do vyššího hrnce.

2

Kyselinu citrónovou rozmícháme v převařené vlažné vodě a nalijeme na květy. Sklenici nebo hrnec přikryjeme a květy v nálevu necháme 48 hodin macerovat.

3

Šťávu přecedíme přes sítko, přidáme cukr, pomůcku ke konzervování a vše důkladně rozmícháme a necháme rozpustit.

4

Šťávu plníme do čistých lahví, dobře uzavřeme.

Nutriční hodnoty na recept Bezový sirup klasický

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 0 kJ
0 kcal
205 kJ
49 kcal
Tuky 0 g 0 g
Sacharidy 0 g 8.99 g
Bílkoviny 0 g 0.02 g