Flag

Bezový sirup klasický

asi 4 litrů
Jednoduché
20
Klasické letní osvěžení z kvetů bezu černého. Jednoduchý recept na přípravu s Kyselinou citrónovou a Pomůckou ke konzervování Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Spestřete si sklenici sektu přidáním bezové štávy podle Vaší chuti. Uvidíte, že budete příjemně překvapeni.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
40 ksbez černý (květy)
0,5 balíčkyKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
3 lvoda převařená
3 kgcukr krupicový nebo krystalový
1 balíčekPomůcka ke konzervování Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker
1

Bezové květy opláchneme vodou a vložíme nejlépe do třílitrové zavařovací sklenice anebo do vyššího hrnce.

2

Kyselinu citrónovou rozmícháme v převařené vlažné vodě a nalijeme na květy. Sklenici nebo hrnec přikryjeme a květy v nálevu necháme 48 hodin macerovat.

3

Šťávu přecedíme přes sítko, přidáme cukr, pomůcku ke konzervování a vše důkladně rozmícháme a necháme rozpustit.

4

Šťávu plníme do čistých lahví, dobře uzavřeme.

Náš tip

  • Spestřete si sklenici sektu přidáním bezové štávy podle Vaší chuti. Uvidíte, že budete příjemně překvapeni.