Flag

Černé košíčky se zlatým krémem

asi 40 kusů
Jednoduché
40
Netradiční černé košíčky s lahodným zlatým máslovým krémem.
Přísady
Příprava
Náš tip
Košíčky uchováváme v chladu. 
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
2 zarovnaných PLČerné kakao Dr. Oetker
60 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
150 gmáslo změklé
Na krém
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
400 mlmléko polotučné
250 gmáslo změklé
60 gmoučkový cukr
Na ozdobení
Čokoládová srdíčka Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
formičky na košíčky
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Černé kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Čokoládová srdíčka Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, cukrem a vanilkovým cukrem.  Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto vymačkáme do vymazaných formiček. Formičky rozložíme na plech na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: asi 160 °C

Horkovzdušná trouba: asi 140 °C

2

Košíčky necháme zchladnout a poté je vyklepneme z formiček.

3

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny a postupně zašleháváme Zlatý klas elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a košíčky naplníme.

4

Dozdobíme srdíčky a jemně posypeme kakaem.

Náš tip

  • Košíčky uchováváme v chladu.