COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Cibulový chléb

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Netradiční slaný chlebíček s cibulovou náplní se Žitným kváskem Dr. Oetker vás svou chutí mile překvapí.

1 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Cibulový chléb

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 zarovnaná PL cukr
1 - 1,5 zarovnaná KL sůl
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
2 ks vejce
1 ks žloutek
250 ml voda vlažná
0,5 KL kmín drcený
0,5 KL chilli mleté
4 PL máslo rozpuštěné

Na náplň:

2 ks cibule
1 PL olej
špetka sůl

Na potření:

1 ks bílek

Ještě potřebujeme:

forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
potravinářská folie
alobal

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, solí, droždím a kváskem. Přidáme vejce, žloutek, vodu, koření a máslo a ručně vypracujeme dohladka.  Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut na teplém místě kynout.

2

Na náplň cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji doměkka. Odstavíme, osolíme a necháme vychladnout.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a pomocí válečku vyválíme na obdélník. Na těsto naneseme stejnoměrně cibuli a zarolujeme. Přeneseme do olejem vymazané formy a zakryjeme fólií a necháme ještě asi hodinu kynout.

4

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky bílkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Poté zakryjeme alobalem a ještě asi 10 minut dopečeme, dokud chléb nebude mít požadovanou kůrku.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 35 minut

Nutriční hodnoty na recept Cibulový chléb

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 9064 kJ
2165 kcal
921 kJ
220 kcal
Tuky 37.36 g 3.79 g
Sacharidy 385.43 g 39.09 g
Bílkoviny 78.22 g 7.93 g