COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Extra jablkovo řepový džem

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Džem s extravagantní barvou a chuťovou kombinací jablek a řepy si jednoduše a rychle připravíte i Vy s Gelfixem Extra 2:1 Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit. 

asi 4 sklenic (á 320 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Extra jablkovo řepový džem

Přísady:

200 g červená řepa
800 g jablek (oloupané a nakrájené na malé kostky)
50 ml citrónová šťáva
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu řepu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme jablka a asi 5 minut povaříme do měkka. Odstavíme a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Přidáme citrónovou šťávu, kyselinu citrónovou a Gelfix smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Extra jablkovo řepový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 134 kJ
32 kcal
666 kJ
159 kcal
Tuky 0.05 g 0.24 g
Sacharidy 8.07 g 40.33 g
Bílkoviny 0.09 g 0.46 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek