Flag

Extra jablkovo řepový džem

asi 4 sklenic (á 320 ml)
Jednoduché
60
Džem s extravagantní barvou a kombinací jablek a řepy si jednoduše a rychle připravíte i Vy. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.
Přísady
Příprava
Náš tip
Extra jablkovo řepový džem se hodí k vařenému a grilovanému masu ale i k čerstvému pečivu s Cottage sýrem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
200 gčervená řepa
800 gjablek (oloupané a nakrájené na malé kostky)
50 mlcitrónová šťáva
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukr
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu řepu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme jablka a asi 5 minut povaříme do měkka. Odstavíme a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Přidáme citrónovou šťávu, kyselinu citrónovou a Gelfix smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Extra jablkovo řepový džem se hodí k vařenému a grilovanému masu ale i k čerstvému pečivu s Cottage sýrem.