Flag

Fit opilý Isidor

asi 15 kusů
Středně obtížné
90
Hodně čokolády, hodně ořechů, hodně másla a hodně rumu – tohle všechno předurčuje zákusek opilý Isidor k tomu, aby se servíroval jako sváteční dezert.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí vel. L
75 gcukr třtinový
75 govesné vločky mleté
75 gořechy vlašské mleté
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
0,75 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
120 gřecký bílý jogurt nebo zakysaná smetana
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
4 PLdžem meruňkový
Na ořechovou vrstvu
200 gořechy vlašské mleté
100 mlrum tuzemský
80 gmed tekutý
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na krém
3 baleníProtein puding kakaový Dr. Oetker
670 mlmléko polotučné
110 gmáslo
1 baleníTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
3 - 4 PLcukr třtinový nebo jiné sladidlo
Na čokoládu
110 gčokoláda hořká
1 KLkokosový olej
1 KLmáslo
Ještě potřebujeme
plech na pečení (28 x 22 cm)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1

Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Vmícháme také jogurt nebo smetanu, vanilkovou pastu a potom po částech zapracujeme zvlášť promíchané sypké přísady – vločky, ořechy, kakao a kypřicí prášek. Nakonec stěrkou opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

2

Dno plechu vyložíme papírem na pečení, boky potřeme máslem a vlijeme těsto. Zarovnáme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

3

Upečené těsto necháme vychladnout, vyklopíme a stáhneme z něj papír. Natřeme džemem. V míse smícháme všechny suroviny na ořechovou vrstvu a rovnoměrně ji rozetřeme na koláč.

4

Pudingy uvaříme podle návodu s oslazeným mlékem. Puding bude hustší, proto pečlivě mícháme. Po uvaření odstavíme a mícháme, dokud částečně nevychladne. Do ještě teplého pudingu vmícháme máslo a dáme do chladničky. Ztuhlý krém natřeme na dezert a dáme opět ztuhnout.

5

Vrchní čokoládová vrstva může být klasická ganache z čokolády a šlehačky, ale my dáváme přednost polevě z čokolády, kterou rozpustíme nad parou s trochou tuku, i když se hůř krájí. Chce to trochu trpělivosti, nůž si namáčet do horké vody, nejprve přiložit na polevu a až potom udělat řez, jinak poleva popraská.