Flag

Houstičky s česnekem a bylinkami

12 kusů
Jednoduché
110
Buchty Dr. Oetker jsou ideální i pro slané pečení. Vyzkoušejte to jinak! S nápadem…
Přísady
Příprava
Náš tip
Houstičky chutnají nejlépe čerstvě upečené. Můžeme posypat sezamem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
2 zarovnaná KLsůl
3 ksčesnek (stroužků) prolisovaných
rozmarýn , tymián, petrželka a pažitka dle chuti
Na potření a posypání
1 ksvejce slepičí
mák
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
Picture - Buchty Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s droždím, vodou a olejem podle návodu na obale. Přidáme sůl, česnek a nasekané bylinky a necháme 45–60 minut vykynout.

2

Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme dva stejné válečky, které zapleteme do tvaru houstičky.

3

Houstičky položíme na plech vyložený papírem na pečení a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Náš tip

  • Houstičky chutnají nejlépe čerstvě upečené. Můžeme posypat sezamem.