COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jahodovo-rybízový džem - klasický

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Lehce pikantní chuť

asi 4 sklenice

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-rybízový džem - klasický

Na džem:

700 g jahody očištěných a nakrájených na malé kousky
300 g rybíz červený očištěného a zbaveného stonku
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker
1 kg cukr

příprava

příprava

1

Ve velkém hrnici promícháme jahody a červený rybíz. Obsah balíčku Gelfix Klasik smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme .

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených šroubovacích sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě, sklenice otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme odstát (sklenice s klasickými víčky neotáčíme).

4

Uložíme do chladu, otevřené sklenice uchováváme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-rybízový džem - klasický

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 19kJ
4kcal
147kJ
35kcal
Tuky 0g 0.3g
Sacharidy 1.4g 11g
Bílkoviny 0.1g 0.9g
0 Záložka