COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový džem s bazalkou

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový džem s bazalkou

Přísady:

1 kg jahody očištěné
2 PL bazalka čerstvá nasekaná
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
350 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce jahody a bazalku. Přidáme kyselinu a Pektin smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový džem s bazalkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 59kJ
14kcal
519kJ
124kcal
Tuky 0.03g 0.29g
Sacharidy 3.50g 31.78g
Bílkoviny 0.07g 0.62g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek