COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový džem s bazalkou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový džem s bazalkou

Přísady:

1 kg jahody očištěné
2 PL bazalka čerstvá nasekaná
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
350 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce jahody a bazalku. Přidáme kyselinu a Pektin smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový džem s bazalkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 59 kJ
14 kcal
519 kJ
124 kcal
Tuky 0.03 g 0.29 g
Sacharidy 3.50 g 31.78 g
Bílkoviny 0.07 g 0.62 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek