COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Klasický rybízový džem s třešněmi

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

S kousky ovoce

5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Klasický rybízový džem s třešněmi

Přísady:

600 ml šťáva z červeného rybízu
400 g třešně (odpeckované)
1 balíček Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu smícháme v hrnci šťávu s třešněmi. Přidáme želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Klasický rybízový džem s třešněmi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 38 kJ
9 kcal
314 kJ
75 kcal
Tuky 0.02 g 0.18 g
Sacharidy 2.20 g 18.32 g
Bílkoviny 0.05 g 0.44 g