Flag

Melounový džem

asi 5 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
60
Vyzkoušejte osvěžující džem z melounu! S Želírovacím cukrem Super 3:1 Dr. Oetker to půjde rychle a jednoduše.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
1500 gmeloun červený (dužina bez jader)
citrónová šťáva z poloviny citrónu
2 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 baleníŽelírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker
2 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na přípravu džemu vložíme kousky melounu do hrnce. Přidáme šťávu, extrakt želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 20 minut. Poté přidáme kyselinu, odebereme případnou pěnu a naplníme sklenice až po okraj. Uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru.