Flag

Rebarborový koláč se sněhem

asi 24 porcí
Jednoduché
60
Rebarbora je ceněnou zeleninou hlavně pro velký obsah vitamínů a minerálů a výborně se hodí na přípravu sladkých koláčů. Ochutnejte ten náš!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
80 gmáslo změklé
4 PLmléko polotučné
Na náplň a potření
1 kgrebarbora
100 gmandle strouhané
3 ksbílek
200 gcukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme vejce, máslo a mléko a vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. 

2

Na náplň očistíme rebarboru a nakrájíme ji na asi 2 cm kousky. Rebarboru rovnoměrně rozložíme na těsto a posypeme strouhanými mandlemi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Na potření v míse vyšleháme z bílků a cukru elektrickým ručním šlehačem tuhý sníh. Sníh rozetřeme na horký koláč a při stejné teplotě dopečeme asi 10 minut dorůžova.

4

Koláč necháme vychladnout.