COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rozkvetlé rebarborovo-bezové želé

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Chutné rebarborové želé s jemnou vůní bezu si můžete připravit jednoduše i Vy s pomocí Gelfixu Klasik 1:1 Dr. Oetker.

asi 5 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rozkvetlé rebarborovo-bezové želé

Přísady:

asi 1,6 kg rebarbora (850 ml rebarborové šťávy)
bez černý (5 květenství )
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu želé rebarboru očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rozmixujeme ponorným mixérem a šťávu přes cedník vylisujeme. Květy bezu opláchneme a kvítky otrháme.

2

Do velkého hrnce nalijeme rebarborovou šťávu a přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut

3

Na talířek kápneme 1–2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

4

Případnou pěnu odebereme, vmícháme otrhané kvítky bezu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Rozkvetlé rebarborovo-bezové želé

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 8 kJ
2 kcal
59 kJ
14 kcal
Tuky 0.02 g 0.13 g
Sacharidy 0.88 g 5.51 g
Bílkoviny 0.13 g 0.79 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek