COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rozkvetlé rebarborovo-bezové želé

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Chutné rebarborové želé s jemnou vůní bezu si můžete připravit jednoduše i Vy s pomocí Gelfixu Klasik 1:1 Dr. Oetker.

asi 5 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rozkvetlé rebarborovo-bezové želé

Přísady:

asi 1,6 kg rebarbora (850 ml rebarborové šťávy)
bez černý (5 květenství )
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu želé rebarboru očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rozmixujeme ponorným mixérem a šťávu přes cedník vylisujeme. Květy bezu opláchneme a kvítky otrháme.

2

Do velkého hrnce nalijeme rebarborovou šťávu a přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut

3

Na talířek kápneme 1–2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

4

Případnou pěnu odebereme, vmícháme otrhané kvítky bezu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Rozkvetlé rebarborovo-bezové želé

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 8 kJ
2 kcal
59 kJ
14 kcal
Tuky 0.02 g 0.13 g
Sacharidy 0.88 g 5.51 g
Bílkoviny 0.13 g 0.79 g