COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízové želé s rebarborou

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Osvěžení pro letní dny

O nás 4 sklenice

střední obtížnost 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízové želé s rebarborou

Přísady:

700 g rybíz červený (400 ml rybízové šťávy)
700 g rebarbora (350 ml rebarborové šťávy)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukr
100 ml sekt

preparation

příprava

1

Ve velkém hrnci promícháme obě šťávy. Obsah balíčku Gelfix Klasik smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme, přilijeme sekt a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Rybízové želé s rebarborou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 25kJ
6kcal
121kJ
29kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek