COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízové želé s rebarborou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Osvěžení pro letní dny

asi 4 sklenice

střední obtížnost 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízové želé s rebarborou

Přísady:

700 g rybíz červený (400 ml rybízové šťávy)
700 g rebarbora (350 ml rebarborové šťávy)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukr
100 ml sekt

preparation

příprava

1

Ve velkém hrnci promícháme obě šťávy. Obsah balíčku Gelfix Klasik smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme, přilijeme sekt a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Rybízové želé s rebarborou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 25 kJ
6 kcal
121 kJ
29 kcal
Tuky 0.03 g 0.18 g
Sacharidy 1.70 g 8.93 g
Bílkoviny 0.17 g 0.88 g