COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízové želé s rozmarýnem

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

z provoněné zahrádky

asi 5 sklenic

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízové želé s rozmarýnem

Přísady:

1400 g rybíz červený (1 l rybízové šťávy)
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1150 g cukr
rozmarýn čerstvého větvičky

preparation

příprava

1

Do velkého hrnce nalijeme rybízovou šťávu, vylisovanoz z rybízu a přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, větvičky rozmarýnu a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme, vyjmeme rozmarýn a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Rybízové želé s rozmarýnem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 4338 kJ
1036 kcal
846 kJ
202 kcal
Tuky 0.73 g 0.14 g
Sacharidy 267.57 g 52.06 g
Bílkoviny 3.11 g 0.60 g