COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Veganská kešu omáčka s chřestem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Veganská alternativa k holandské omáčce s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Veganská kešu omáčka s chřestem

Chřest:

1500 g chřest
sůl
cukr

Kešu omáčka:

300 g ořechy kešu
400 ml zeleninový vývar
1 balení Creme VEGA Dr. Oetker
asi 8 KL šťáva z limetky
kurkuma mletá
muškátový oříšek čerstvě strouhaný
sůl
pepř bílý čerstvě mletý
cukr

preparation

příprava

1

Chřest

Chřest oloupeme. V hrnci přivedeme vodu k varu. Přidáme sůl, cukr (na 1 l vody 1 a 1/2 KL soli a 1/2 KL cukru) a chřest a vaříme 10 až 15 minut do měkka.

2

Kešu omáčka

Oříšky kešu nameleme poměrně na jemno (např. v multikráječi), potom na pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme do hněda. Dáme je do malého hrnce spolu se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Vmícháme krém VEGA. Omáčku dobře dochutíme limetkovou šťávou, kurkumou, muškátovým oříškem, solí, pepřem a trochou cukru. Podáváme s chřestem.

Nutriční hodnoty na recept Veganská kešu omáčka s chřestem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 27704 kJ
6617 kcal
264 kJ
63 kcal
Tuky 246.09 g 2.34 g
Sacharidy 831.83 g 7.92 g
Bílkoviny 221.60 g 2.11 g