Flag

Hřejivý sirup ze švestek a vína

asi 2000 mililitrů
Jednoduché
70
Se Sirupfixem Dr. Oetker připravíte rychle a jednoduše tento i mnoho dalších chutných receptů.
Přísady
Příprava
Náš tip
Sirup chutná výborně zředěný v teplém čaji.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgšvestky očištěné a rozmixované
500 mlvoda
2 kspomeranč chemicky neošetřený
500 mlčervené víno
2 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
1 kgcukr
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Švestky na přípravu sirupu vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme do varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Potom přidáme kůru a šťávu z pomeranče, víno, skořicový cukr a cukr smíchaný se Sirupfixem. Důkladně promícháme a odložíme na noc do chladničky.

2

Druhý den směs propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme do varu a 5 minut povaříme. Sebereme případnou pěnu a horký sirup nalejeme do sterilních a zahřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme naležato.

Náš tip

  • Sirup chutná výborně zředěný v teplém čaji.