Flag

Hruškovo-meruňkový džem

asi 3 sklenice (á 375 ml)
Jednoduché
30
super ovocný: 73% ovoce
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Při pražení oříšků hlídáme, aby moc neztmavly, mohly by zhořknout.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
80 gořechy lískové (mleté)
700 gmeruňky (odpeckované)
300 ghrušky
1 balíčekGelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 gcukr
Picture - Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
1

Na suché pánvi opražíme za stálého míchání mleté oříšky do hněda.

2

Odpeckované umyté meruňky nakrájíme na kousky. Hrušky oloupeme, nakrájíme na kousky a ponorným mixérem rozmixujeme.

3

Do velkého hrnce vložíme kousky meruněk a rozmixované hrušky. Obsah balíčku Gelfix Super 3:1 smícháme se dvěma PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

4

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Před ukončením varu přidáme pražené oříšky. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

5

Odebereme případnou pěnu a ihned naplníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku. Přidáním oříšků se trvanlivost džemu zkrátí maximálně na 4 měsíce.

Náš tip

  • TIP: Při pražení oříšků hlídáme, aby moc neztmavly, mohly by zhořknout.