COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškovo-meruňkový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

super ovocný: 73% ovoce

asi 3 sklenice (á 375 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškovo-meruňkový džem

Přísady:

80 g ořechy lískové (mleté)
700 g meruňky (odpeckované)
300 g hrušky
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 g cukr

preparation

příprava

1

Na suché pánvi opražíme za stálého míchání mleté oříšky do hněda.

2

Odpeckované umyté meruňky nakrájíme na kousky. Hrušky oloupeme, nakrájíme na kousky a ponorným mixérem rozmixujeme.

3

Do velkého hrnce vložíme kousky meruněk a rozmixované hrušky. Obsah balíčku Gelfix Super 3:1 smícháme se dvěma PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

4

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Před ukončením varu přidáme pražené oříšky. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

5

Odebereme případnou pěnu a ihned naplníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku. Přidáním oříšků se trvanlivost džemu zkrátí maximálně na 4 měsíce.

Nutriční hodnoty na recept Hruškovo-meruňkový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 163 kJ
39 kcal
678 kJ
162 kcal
Tuky 0.86 g 3.56 g
Sacharidy 8.16 g 34.02 g
Bílkoviny 0.32 g 1.32 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek