COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškovo-meruňkový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

super ovocný: 73% ovoce

asi 3 sklenice (á 375 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškovo-meruňkový džem

Přísady:

80 g ořechy lískové (mleté)
700 g meruňky (odpeckované)
300 g hrušky
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 g cukr

preparation

příprava

1

Na suché pánvi opražíme za stálého míchání mleté oříšky do hněda.

2

Odpeckované umyté meruňky nakrájíme na kousky. Hrušky oloupeme, nakrájíme na kousky a ponorným mixérem rozmixujeme.

3

Do velkého hrnce vložíme kousky meruněk a rozmixované hrušky. Obsah balíčku Gelfix Super 3:1 smícháme se dvěma PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

4

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Před ukončením varu přidáme pražené oříšky. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

5

Odebereme případnou pěnu a ihned naplníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku. Přidáním oříšků se trvanlivost džemu zkrátí maximálně na 4 měsíce.

Nutriční hodnoty na recept Hruškovo-meruňkový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 163 kJ
39 kcal
678 kJ
162 kcal
Tuky 0.86 g 3.56 g
Sacharidy 8.16 g 34.02 g
Bílkoviny 0.32 g 1.32 g