COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový dort

(0)
5 15 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jarní osvěžení

asi 12 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na piškotové těsto:

2 ks vejce
1 - 2 PL voda horké
50 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
80 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný měkkého ve vaničce
150 g jogurt bílý plnotučný
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Želatina v plátcích Dr. Oetker
400 - 500 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

500 g jahody
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
250 ml voda
2 - 3 PL cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s horkou vodou elektrickým ručním šlehačem do pěny. Za stálého šlehání do pěny vmícháme cukr s vanilkovým cukrem. Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a na nejnižším stupni krátce zašleháme do hmoty. Těsto vylijeme do formy vyložené papírem na pečení a stejnoměrně uhladíme. Vložíme do předehřáte trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Upečený korpus necháme vychladnout, pomocí nože oddělíme okraj formy a stáhneme pečící papír. Korpus položíme na podnos a připevníme očištěný okraj formy. Několik jahod zařízneme do roviny, aby nám stály a nařežeme na slabé plátky. Plátky obložíme zevnitř okraje formy. Celé, malé jahody poskládáme na korpus do kolečka tak, aby střed zůstal volný. Zbylé jahody nakrájíme na plátky (na obložení vrchní strany).

3

Na přípravu náplně namočíme želatinu. Tvaroh rozmícháme s jogurtem, cukrem a vanilínovým cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Želatinu mírně vymačkáme a při mírné teplotě rozpustíme. Vmícháme asi 2 PL oslazeného tvarohu a vlijeme zpět k ostatnímu tvarohu. Lehce vmícháme šlehačku.

4

Náplň nejprve polévkovou lžící nalijeme mezi plátky jahod při okraji, aby se nám nezbortily a až ke stěně okraje, aby neproteklo želé. Potom opatrně náplň natřeme na dort a uhladíme. Dortem „klepneme" o stůl, aby se náplň „usadila". Vrchní stranu obložíme zbylými jahodami a odložíme do chladu.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1126 kJ
269 kcal
657 kJ
157 kcal
Tuky 14.77 g 8.64 g
Sacharidy 28.53 g 16.68 g
Bílkoviny 6.15 g 3.60 g